Το αβγοτάραχο
Για πολλούς τα… ταριχευμένα αβγά ψαριών δεν ακούγονται και πολύ δελεαστικά. Κι όμως! Το «χαβιάρι της Ελλάδας» κάνει καλό!
Συγκεκριμένα, τα αβγά μερικών ψαριών αποτελούν εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, ενώ περισσότερο από το 30% των λιπαρών οξέων που βρέθηκαν στα αβγά ήταν EPA και DHA, τα οποία είναι κρίσιμα για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και το καρδιαγγειακό σύστημα.
Το αβγοτάραχο του κολιού και του σολομού είναι ιδιαιτέρως πλούσιο στα παραπάνω, ενώ οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ακόμη και το λάδι του αβγοτάραχου περιέχει περισσότερα ωμέγα-3 σε σχέση με άλλα ιχθυέλαια.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου