Απαγορεύει η Ισπανία τα επαναχρησιμοποιήσιμα δοχεία για το ελαιόλαδο στα εστιατόρια

Απαγορεύει η Ισπανία τα επαναχρησιμοποιήσιμα δοχεία για το ελαιόλαδο στα εστιατόρια

Πηγή:www.agrotypos.gr
Η Ισπανική Κυβέρνηση ετοιμάζει νέους κανόνες που θα απαγορεύουν τη χρήση των επαναχρησιμοποιήσιμων δοχείων για το ελαιόλαδο που σερβίρεται στα ισπανικά εστιατόρια παρά την πρόσφατη αντίθετη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ένα νέο βασιλικό διάταγμα ανακοινώθηκε την Τρίτη 9/7 που θα βάζει κανόνες στην τυποποίηση του ελαιολάδου που σερβίρεται στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία και δεν θα επιτρέπει την επαναχρησιμοποίηση των γνωστών γυάλινων δοχείων.

Η πρωτοβουλία αυτή της ισπανικής κυβέρνησης έρχεται σε αντίθεση με την πρόσφατη απόφαση της Κομισιόν να απορρίψει παρόμοιες διατάξεις μετά από βέτο που άσκησε το «μπλοκ» των βόρειων χωρών που περιλαμβάνει τη Γερμανία και τη Φιλανδία.
Το αμφιλεγόμενο μέτρο θα προκαλέσει πιθανόν την οργή των ιδιοκτητών εστιατορίων οι οποίοι θα υποχρεωθούν να προσφέρουν στους πελάτες το ελαιόλαδο με ενδείξεις της προέλευσης, της ποιότητας, της ημερομηνίας παραγωγής και της καλύτερης ημερομηνίας χρήσης σε μιας χρήσης μη αναπληρώσιμων φιαλών που δεν θα ξανασφραγίζονται.

Οι ισπανικές αρχές πιστεύουν ότι το μέτρο αυτό θα εμποδίσει την πρακτική να ξαναγεμίζουν επώνυμα φιαλίδια με φθηνότερο λάδι.
Ο Υπουργός Γεωργίας της Ισπανίας κ. Arias Canete τόνισε ότι το ελαιόλαδο στην Ισπανία αποτελεί στρατηγικό τομέα σε μια περιοχή όπου η παράδοση του ελαιολάδου αποτελεί τη βάση της μεσογειακής διατροφής. Πρόσθεσε ότι ήταν αποφασισμένος να προαγάγει τον «κίτρινο χρυσό» που είναι μεγάλης αξίας για το σήμα ποιότητας με την ονομασία «Ισπανία».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις