Κρητικά προϊόντα στη Μόσχα

Το'παρών' στην 19η Διεθνή Εκθεση  'PRODEXPO 2012', που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του εκθεσιακού κέντρου EXPOCENTRE, στη Μόσχα από 13 έως 17 Φεβρουαρίου, έδωσε η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου για την Ανάπτυξη του Πρωτογενή Τομέα και της Διαχείρισης των Προϊόντων του.
Η 'PRODEXPO', είναι η μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών της Ρωσίας και της Ανατολικής Ευρώπης, με 18 χρόνια συνεχούς παρουσίας. Εχει προσανατολιστεί στην ανάπτυξη της ρωσικής βιομηχανίας τροφίμων και έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προώθηση και διακίνησης υψηλής   ποιότητας τροφίμων στη ρωσική αγορά.
Η Περιφέρεια Κρήτης  στήριξε τη συμμετοχή εταιρειών στην PRODEXPO 2012, αναφέροντας σε σχετικό δελτίο Τύπου πως «στόχος της συμμετοχής μας είναι η προβολή των προϊόντων της μοναδικής κρητικής διατροφής κάτω από το ενιαίο σήμα 'ΚΡΗΤΗ' και η δημιουργία συνδέσμων με φορείς που δραστηριοποιούνται στη ρωσική αγορά, προκειμένου να ανοιχτούν δίαυλοι επικοινωνίας για την προώθηση και διακίνηση των κρητικών προϊόντων». Από την Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχαν 11 εταιρείες, που αναφέρονταν στο λάδι, στο κρασί, στα αρτοσκευάσματα στα γαλακτοκομικά προϊόντα και είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με εμπορικούς εκπροσώπους, με εκπροσώπους τροφίμων, με διανομείς, με διακινητές και φορείς προώθησης προϊόντων στη ρωσική αγορά, προκειμένου να επικαιροποιήσουν και να δημιουργήσουν νέα πλαίσια συνεργασίας, σύμφωνα με τα ρωσικά πρότυπα και τις ιδιαιτερότητες τους.

Επικεφαλής της κρητικής αντιπροσωπίας ήταν η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου - Σκορδαλάκη, ενώ στην αποστολή συμμετείχαν ο περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Σημαντηράκης και ο Xαράλαμπος Πίτερης, ως υπεύθυνος υποστήριξης του περιπτέρου και των συμμετεχόντων εταιρειών.
Στην έκθεση, συνολικά συμμετείχαν 2.200 εταιρείες, από 55 χώρες από όλο τον κόσμο και ο εκθεσιακός χώρος κάλυπτε έκταση 47.000 m2. Την έκθεση επισκέφτηκαν 55.000 άτομα, αντιπρόσωποι από αλυσίδες διάθεσης τροφίμων, εμπορικοί αντιπρόσωποι, διανομείς τροφίμων, εκπρόσωποι μεγάλων αλυσίδων καταστημάτων εστίασης κ.ά.    

Τα κρητικά περίπτερα, επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, ο πρέσβης της Ελλάδος στη Μόσχα κ. Σπινέλλης, η γενική γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για θέματα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Γεωργία Μπαζώτη - Μητσώνη και οι γενικοί διευθυντές κ. Κουντούρης και κα Κουρέντα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις