Σήμα ποιότητας "Ελληνική Μεσογειακή Κουζίνα"

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με ανακοίνωση του DHW, θα παρέχεται η δυνατότητα μετεκπαίδευσης αποφοίτων γερμανικών σχολών μαγειρικής στην «Ελληνική Μεσογειακή κουζίνα» στο Κέντρο Γαστρονομικών και Ξενοδοχειακών Σπουδών «Les chefs», που τελεί υπό την αιγίδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος.
Το σήμα ποιότητος «Ελληνική Μεσογειακή Κουζίνα» αποσκοπεί στην αναβάθμιση της ελληνικής γαστρονομίας διεθνώς, την γνωστοποίηση της υγιούς ελληνικής μεσογειακής κουζίνας και της κρητικής δίαιτας, την διάδοση της ελληνικής φιλοξενίας, αλλά και την προώθηση των ποιοτικών προϊόντων της ελληνικής γης μέσω των χώρων εστίασης. Το σήμα θα απονέμεται σε επιλεγμένα εστιατόρια, κατόπιν αιτήσεως αυτών και εφόσον πληρούν όλους τους όρους του σήματος, ενώ το μενού τους έχει εγκριθεί από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος.
Τη σχετική συμφωνία υπέγραψαν πρόσφατα, κατά την διάρκεια της έκθεσης HORECA 2012 στην Αθήνα, ο Πρόεδρος του DHW και Ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων Γιώργος Χατζημαρκάκης και ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος Μίλτος Καρούμπας.
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος απεδέχθη πρόσκληση του κ. Χατζημαρκάκη για ημερίδα «Ελληνικής Μεσογειακής Κουζίνας» στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου προθυμοποιήθηκε ο ίδιος να διοργανώσει «cooking show» για όλους τους Ευρωβουλευτές και τους συνεργάτες τους.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου